Näin teet kodistasi älykkään

Älykodit ovat tehneet tuloaan jo vuosia tekniikan kehittymisen myötä. Älykkään kodin tekeminen tulee koko ajan helpommaksi. Laitteiden hinnat tippuvat ja älykodin tekeminen ei ole enää valtava ja harvoille mahdollinen asia, vaan se alkaa pikkuhiljaa vallata yhä enemmän ja enemmän suomalaisia koteja. Älykkään kodin laitteistoja myyvät useat liikkeet ja voi suunnitella koko kotisikin kodin älylaitteisiin erikoistuneen ammattilaisen kanssa. Älykkään kodin tekemisen voi aloittaa pienistä asioista ja jo pienellä alkupääomalla pääset hyvin alkuun. Koko kodin tekeminen älykkääksi laitteiden avulla maksaa toki sievoisen summan, mutta silloin se on automatisoitu ja helpottaa ja turvaa elämääsi huomattavasti.

Älykäs koti

Älykkäillä kodin laitteilla ja ratkaisuilla voit hallita erilaisia kotonasi olevia älylaitteita. Näihin kuuluu niin valaistus kuin lämpötilan seuranta. Viihdelaitteiden ja turvajärjestelmien ohjaus käy helposti yhdellä laitteella. Markkinoilla on monenlaisia aloituspaketteja kodin älykkääksi tekemiseksi. Aloituspaketti on erittäin edullinen tapa päästä alkuun kodin älykkääksi tekemisessä. Tarjolla on myös paketteja mökkien älyratkaisuihin aloittelijallekin. Älykkäät hallintajärjestelmät mahdollistavat sen, että kodin laitteiden ohjaus onnistuu helposti yhdellä laitteella riippumatta siitä, missä itse fyysisesti olet.

Turvajärjestelmä

Kodin turvajärjestelmien ohjaus on helppoa älylaitteeseen asennetun sovelluksen avulla. Sovelluksella voit ohjata älylukkoja, turvakameroita, liiketunnistimia, ikkuna- ja ovitunnistimia, palovaroittimia sekä vesilukkoja. Saat näihin kaikkiin yhteyden mistä tahansa netin välityksellä ja voit seurata tapahtumia älykkäässä kodissasi.

Kodin turvallisuus

Sovellus

Älykkäimmät sovellukset oppivat päivittäiset rutiinisi ja tekemisesi. Tämän jälkeen elämäsi helpottuu entisestään, koska voit luoda omia rutiineja sovellukseen. Sovellus voi esimerkiksi sytyttää tietyt valot tiettyyn aikaan ja illalla himmentää kotisi valaistusta. Voit myös ohjelmoida jokaiselle päivälle omat rutiinit ja kellonajat milloin mitäkin tapahtuu älykkäässä kodissasi.

Sähkö ja vesi

Veden ja sähkön kulutusta voit seurata sovelluksen avulla. Sen voi asentaa sammuttamaan valot ja tarkkailemaan vesivuotoja. Hallinta ja seuraaminen on helppoa ja sähköpistokkeita voi kytkeä sovelluksen kautta päälle ja pois ja näin saada lisää säästöä. Maksat siis vain siitä mitä käytät ja oikeasti tarvitset!

Mökki

Älykkäät ratkaisut ovat hyödyllisiä myös mökillä. Niiden avulla voit seurata mökin lämmitystä, kytkeä sen päälle tai pois tai sopivaan asteeseen. Voit seurata ja säätää myös valaistusta ja turvalaitteita sekä mökin hälytysjärjestelmää. Tekniikka on tuonut paljon apua mökkeilyyn. Onhan mukava tietää, että jos joku murtautuisi mökillesi, hälytysjärjestelmä ilmoittaisi siitä heti sinulle ja valvontakameroilla saisit tallennettua pitkäkyntiset ja heidän puuhansa. Mukavan lisän mökkeilyyn antaa myös se, että voit sovelluksen avulla säätää mökillesi lämmöt päälle jo edellisenä päivänä ja kun seuraavana päivänä menet mökille, on se valmiiksi lämmin ja pääset nauttimaan mökkeilystä.

Toiminta

Älylaitteiden hallinta ei vaadi kiinteää verkkoyhteyttä vaan voit ostaa valmiin paketin, jossa on mukana tukiasema. Siihen asennetaan SIM-kortti ja sen avulla saat helposti yhteyden älylaitteisiisi. Tämä mahdollistaa älylaitteiden ohjaamisen myös syrjäseudulla, johon ei ole mahdollista saada kiinteää nettiyhteyttä.

Turvallisuus

Turvattomuus on lisääntynyt myös Suomessa rikoksien kasvaessa. Yhä useammat tuntevat olonsa turvalliseksi suojaamalla kotinsa ja turvallisuutta on mahdollista lisätä myös muilla keinoilla. Turvallisuutta älykkääseen kotiisi tuo myös savu-anturit, palohälyttimet ja lämpötilaa seuraavat anturit. Ne tunnistavat nopeasti liekit, savun ja antavat hälytyksen, jos ilmaan tulee häkää. Samalla ne lähettävät hälytyksen myös sovelluksen kautta esimerkiksi puhelimeesi tai tablettiisi.

Älykoti

Älykkään kodin tekeminen onnistuu ostamalla aloituspaketin, jossa on kaikki haluamasi. Voit myös laajentaa laitteistoasi ajan kanssa vastaamaan juuri sen hetkistä tarvettasi. Saman merkin lisälaitteita voit hankkia yksitellen ja ne ovat kaikki ohjelmoitavissa samaan järjestelmään. Kodin älylaitejärjestelmiä myydään varsinkin turvallisuuteen keskittyvissä liikkeissä. Niitä voi tilata myös netin kautta. Yksi tällainen liike on Suomen Turvatuote. Heidän valikoimastaan saat valittua kokonaisvaltaisen kodin turvajärjestelmän älykotiisi.

Älykkään kodin tuotteita kannattaa vertailla ja valita juuri omaan kotiisi sopivat laitteet ja merkit. Toisilla merkeillä saattaa olla suurempi valikoima kuin toisilla ja tärkeää on myös laitteiden laatu ja hyvä toimivuus. Myyjät osaavat auttaa ja kertoa, millaiset ratkaisut voisivat olla juuri sinulle sopivat ja näin saat tehtyä kodistasi turvallisen. Älylaitteet tuovat viihtyisyyttä ja mukavuutta ja helpottavat kiireistä arkeasi.

Back to top