Muuton yhteydessä on paras aika sisustaa kotia

Muuttaminen

Muuttaminen on yleensä uusi askel elämässä. Suomalaiset eivät muuta keskimäärin montaa kertaa elämässään ja se tekeekin muutosta uuden ja hieman jännittävän askeleen kohti uudenlaista elämää.

Muuttamiseen on useita erilaisia syitä. Näistä yleisimmät lienevät ne, että vanha koti on jäämässä liian pieneksi perheen kasvaessa tai liian suureksi lasten muutettua omiin uusiin koteihinsa. Myös nuoret parit toteuttavat pitkäaikaisia haaveitaan ostamalla yhteisen omistusasunnon itselleen, joka on suuri päätös varsinkin tällaisina epävakaina aikoina.

Muuttoon liittyy siis myös paljon tunteita ja onhan oma koti ollut se perhettä yhdistävä paikka monien vuosien ajan. Riippumatta muuton syystä, aiheuttaa se usein erilaisia tunteita, kuten haikeutta vanhan kodin jättämisestä ja innostusta uudesta kodista ja sen tarjoamista uusista mahdollisuuksista. Muutossa tunteita herättää myös tavaroiden ja muistojen läpikäyminen ja erityisesti se, kun eteen tulee tilanne, jossa joudut miettimään kuinka paljon vanhan kodin tavaroita haluat muuttaa uuteen kotiisi. Eteesi tulee väistämättä tilanteita, että pidät kädessäsi jo kotoa omilleen muuttaneen lapset risaista pikkuautoa etkä raskisi millään heittää sitä pois, vaikka järkevästi ajatellen auto on rikki eikä sitä kukaan enää kaipaa.

Tällaisia tavaroita on varmasti kertynyt kotiisi lukematon määrä eikä niiden heittäminen pois tunnu välttämättä mukavalle. Toisaalta ei ole väärin sekään, että säästät tärkeimpiä muistoja, vaikka se ei ihan järkevältä tuntuisikaan. Toisaalta kannattaa miettiä, tuoko kukin tavara sinulle iloa tulevassa kodissasi ja tehdä säästämispäätös sen perusteella. Moneen esineeseen liittyy syviäkin tunteita ja siitä syystä muuttaminen ja tavaroiden läpi käyminen saattaa herättää runsaasti erilaisia tunteita.

Muutto lähenee

Muuton lähestyessä on hyvä, jos olet saanut lajiteltua etukäteen uuteen kotiisi muutettavat tavarat ja toisaalta olet tehnyt karsimisen tavaroissa ja lajitellut erikseen ne, joita et halua enää uuteen kotiisi viedä. Näin itse muuttaminen helpottuu huomattavasti. Erikseen kannattaa lajitella kirpputorille vietävät tavarat ja hoitaa kirpputori pois alta hyvissä ajoin ennen muuttoa. Myös hyväntekeväisyyteen menevät tuotteet kannattaa toimittaa ajoissa eteenpäin, ettei kaikki tekeminen jää muuttopäiville. Tämä helpottaa ja nopeuttaa muuttoa huomattavasti. Mitä lähemmäs muuttopäivä tulee, sitä enemmän voit jo pakata laatikoihin ja säkkeihin tavaroita valmiiksi muuttoa varten. Muuttoa helpottaa myös se, että käytät laatikoina samanlaisia laatikoita. Silloin laatikot on helppo kasata päällekkäin odottamaan muuttoa ja itse muutossa laatikot on helppo kantaa ja pinota päällekkäin korkeiksikin pinoiksi. Muuttoaamuna on hyvä, jos kaikki on pakattu ja olet valmiina itse muuttoon.

Muutto

Itse muutto sujuu helposti ja nopeasti, jos olet varautunut joko autolla ja peräkärryllä, pakettiautolla tai muuttoautolla. Tällöin tavaroiden siirtäminen on helppoa ja nopeaa. Etukäteen hankitut apukädet ovat myös tärkeät itse muutossa eli mitä useampi henkilö on muutossa apuna, sitä nopeammin tavarat on siirretty uuteen kotiin. Pakettiauton vuokraus saattaa olla hyvä idea, jos sinulla ei ole autoa käytössä ja varsinkaan jos autossasi ei ole koukkua kärryä varten. Pakettiautossa saat muutettua isoimmat tavarat ja kalusteet helposti ja nopeasti.

Muuton jälkeen on aika sisustaa

Siivous

Muutto on ohi ja on aika huokaista helpotuksesta. Vai onko? Vanha asunto pitäisi vielä käydä siivoamassa ja ikkunatkin olisi hyvä pestä.. Mitäpä, jos et tekisikään siivosta itse, vaan keskittyisit laittamaan uutta kotiasi? Siivousyritykset tekevät muuttosiivouksia erittäin kohtuullisiin hintoihin ja työnjälki on laadukasta. Teettämällä siivouksen saat uuden kotisi nopeammin kuntoon ja pääsisit sisustamaan uutta kotiasi. Muuttosiivous Helsinki hoitaa siivoukset ammattitaidolla ja nopeasti. Eri siivouksia tarjoavat yritykset löydät Helsingin alueelta Googlesta sanoilla Muuttosiivous Helsinki. Huokaise siis siivouksen osalta helpotuksesta ja keskity sisustukseen! Kodin sisustus on ihanaa ja rentouttavaa puuhaa ja antaa ihanan vapaat kädet alkaa tutkimaan erilaisia värejä ja materiaaleja uuden kodin sisustukseen. Uuden kodin kruunaavat uudet valaisimet, huonekalut ja verhot sekä erilaiset sisustustuotteet ja tyynyt. Vanhassa kodissa saatoit jämähtää niihin samoihin vanhoihin sisustusratkaisuihin, mutta nyt uudessa kodissa on helppo nähdä asiat myös erilaisina tehdä kodista eri tavalla omanlainen. Saattaahan olla, että hankkiuduit muuton yhteydessä eroon useasta jo aikansa eläneestä huonekalusta ja nyt saat hankkia juuri ne kalusteet ja sisustustuotteet, joista olet jo vuosia haaveillut! On siis aika suunnata katseesi tulevaisuuteen ja sisustaa oma kotisi täysin uusista lähtökohdista itsesi näköiseksi.

Back to top