Huomioi nämä asiat talopaketin hinnassa

Omakotitalo

Muistatko kuinka kauan olet haaveillut omasta omakotitalosta? Tuliko se mieleesi jo nuorena, kun muutit pois kotoa ja aloit miettimään oman kodin hankkimista? Saatoit kuitenkin todeta, että ostat ensin pienemmän asunnon ja hankit ikioman omakotitalon vasta tulevaisuudessa.

Suomalaiset

Suomalaiset ovat omakotitalokansaa. Haluamme asua mukavasti ja tilavasti omakotitalossa ilman naapureita heti seinän takana. Monet suomalaiset saattavat haaveilla omakotitaloasumisesta koko elämänsä, mutta pitää rakennusprojektia liian työläänä ja hankalana, koska omaa tietoa ja taitoa rakentamisesta ei ole ja kiireinen elämä vie mennessään. Onko asia todella niin, että sinulla on oltava kaikki mahdollinen tieto ja taito jo olemassa, että voisit toteuttaa haaveesi omasta tuvasta ja omasta luvasta? Mitä keinoja olisi toteuttaa unelma omakotitalosta hektisen elämän keskellä ja vieläpä kesken kiireisimpien ruuhkavuosien?

Omakotitalo

Useat talovalmistajat auttavat omakotitalon rakentajaa suunnittelemaan talon tulevan asukkaan mielen mukaiseksi. He osaavat ammattitaidolla ohjata rakentajia oikeaan suuntaan ja kertoa, mitä kaikkea rakentamisessa tulee ottaa huomioon ja millaisiin työvaiheisiin tulee varautua. Moni ei tästä huolimatta halua rakentaa taloaan itse, vaan haluavat palkkaavat ammattirakentajat rakentamaan talon puolestaan. Toki he käyvät itse rakennustyömaalla katsomassa rakentamisen etenemistä ja auttamassa vaikkapa siivouksessa eri työvaiheiden jälkeen. Rakennusmestari huolehtii talon kaikista rakennusvaiheista ja talon uusi onnellinen omistaja pääsee helpolla. Sen sijaan, että rakentaisit talon itse opetellen kaikki työvaiheet vaihe vaiheelta, tai että palkkaisit ammattilaiset rakentamaan talon, on sinulla kolmaskin vaihtoehto. Se on se, että etsit talonrakennusfirman, joka tekee talon sinulle avaimet käteen periaatteella. Avaimet käteen periaatteella rakennettu talo tarkoittaa nimensä mukaisesti sitä, että sinun ei ole välttämätöntä olla mukana missään rakentamisen työvaiheessa, vaan talotoimittaja hoitaa kaiken puolestasi. Tällaista täyden palvelun talotoimitusta tarjoaa esimerkiksi Evesa-talot. Evesa-talot suunnittelevat juuri sinulle sopivan talon ja voit luonnollisesti olla mukana talon suunnittelussa sen verran kuin haluat.

Talopaketti

Talopakettien vertailu voi olla hieman haastavaa, koska hinnoitteluperiaatteet saattavat olla hieman erilaiset ja toisiin paketteihin sisältyy kaikki ja toisiin vain osa kaikesta tarvittavasta. Toisissa talopaketeissa ei hinnoittelussa ole huomioitu esimerkiksi pohjatöitä, koska niiden arvioiminen ei ole aina aivan helppoa ja ne jätetään usein varmuuden vuoksi pois talopaketin hinnasta. Toiset talopakettien tarjoukset saattavat puolestaan sisältää hinnan ainoastaan tiettyyn pisteeseen asti ja vaikkapa tapetit, keittiöt sekä uloin kattorakenne saatetaan jättää pois paketin hinnasta ja saatat huomata tämän ikävänä yllätyksenä vasta sitten, kun olet käyttänyt jo kaikki taloon budjetoimasi rahat perustoimitukseen. Tontin hankinta sekä liittymien hankinta ja sopimukset jäävät talon uuden omistajan tehtäviksi. Onhan mieleinen asuinpaikka ja oman kodin sijainti aina henkilökohtainen asia. Mikäli päädyt hankkimaan talopaketin valmiina avaimet käteen, on se sinulle stressitön ja huoleton tapa saada itsellesi unelmiesi koti.

Evesa-talot

Evesa-talot hoitavat talon suunnittelun ja sitten, kun olet hyväksynyt suunnitelman, saat heiltä tarkan hinnan talollesi. Näin talopaketin kanssa ei tule ongelmia ja tiedät varautua maksuun tarkan kustannuslaskelman mukaisesti. Saat samalla myös talon valmistumispäivämäärän, jolloin talo on valmis ja pääset muuttamaan unelmiesi kotiin. Jokainen Evesa-talojen valmistalo ei ole samanlainen vaan jokainen talo suunnitellaan juuri asukkaan toiveiden mukaisiksi.

Vinkit talopaketin ostajalle

Pienet omakotitalot

Tässä vielä muutama vinkki talopaketin ostajalle: Talon perustukset saattavat sisältää vain tietynlaisen perustuksen, jos perustuksia tehtäessä ilmenee ongelmia, eivät nämä yleensä kuulu hintaan. Suorakaiteen mallinen talo on edullisin. Siinä ei ole turhia kalliitakin hienouksia. Talvella rakentamiseen saattaa kulua enemmän aikaa ja rakentamien voi maksaa enemmän. Ota tarkasti selvää rakennusmääräyksistä. Erilaiset julkisivun pinnat ovat eri hintaisia. Anna ammattilaisen huolehtia taloin viimeistelystä ellei sinulla ole kokemusta niiden tekemisestä. Ota itse selvää liittymien hinnoista. Valitse itsellesi sopiva lämmitysmuoto. Tämä vaikuttaa tulevaisuudessa huomattavasti asumiskuluihisi. Hankintahinnaltaan edullisin ei välttämättä ole ajan saatossa paras vaihtoehto. Ellet valitse valmistaloa, kilpailuta huolella eri talofirmoja ja rakennusalan ammattilaisia. Muista kuitenkin se, että laatu maksaa ja halvin ei välttämättä ole paras, kuten ei kalleinkaan. Huomioi joustavuus aikatauluissa! Toisinaan aikataulut venyvät varsinkin, jos sinulla on usea eri urakoitsija, jotka kaikki tekevät töitä useisiin rakennusprojekteihin yhtä aikaa. Silloin he eivät välttämättä ehdi sinun rakennuksellesi juuri oikeaan aikaan.

Näillä vinkeillä pääset jo hyvään alkuun unelmiesi omakotitalon hankintaan.

Back to top