Onko nyt hyvää aika suunnitella asunnon myyntiä?

Open house

Milloin on paras mahdollinen aika suunnitella asunnon myyntiä? Miten asunnon saa parhaiten myytyä ja mihin se kannattaisi laittaa myyntiin? Ennen asuntojen hinnat vaihtelivat ja sen vuoksi yhden asunnon ostettuasi olit mukana asuntomarkkinassa. Jos mitään erityistä ei tapahtunut, asuntojen hinnat pysyivät suhteessa samana myös seuraavaan asuntoon muuttaessasi. Paras tilanne oli niillä, jotka olivat ostaneet ensimmäisen asuntonsa silloin, kun hinnat ovat olleet matalalla. Asuntojen hintoihin ja hinnoitteluun on tullut muutoksia erilaisista syistä viimeisen 10 vuoden aikana. Tällä hetkellä hinnat pysyvät suhteellisen samoina suurissa kaupungeissa, mutta laskevat armottoman kovalla vauhdilla haja-asutusalueilla ja muuttotappioisissa kaupungeissa.

Paras myyntiaika

Huomioon ottaen koronan vaikutukset, kannattaa asunto laittaa myyntiin vielä nyt, kun hinnat eivät ole lähteneet kovasti laskuun. Koronan vaikutuksia asuntojen hinnoissa ei vielä suuremmin näy, mutta myyntiajat ovat pidentyneet huomattavasti. Vielä ei tiedetä tarkalleen mihin suuntaan hinnat lähtevät, mutta nyt, kun on testattu etätöiden tekemistä kotoa käsin, on tullut selväksi, että useita töitä voidaan oikeasti tehdä mistä vain. Tämä herättelee meitä miettimään mahdollisuutta muuttaa etäämmälle kaupunkien keskustoista ja ostaa tilavampi koti edullisemmin ja tehdä sinne oma työpiste. Parasta myyntiaikaa ei kuitenkaan kannata jäädä odottamaan loputtomiin, koska varmaa on se, että hinnat jossain vaiheessa joko nousevat tai laskevat. Jos sinulla on mielessäsi asunnon myynti ja haluat ostaa mahdollisesti uuden kodin itselle, niin käy vain saman tien tuumasta toimeen.

Asunnon myynti

Miten asunnon sitten saisi myytyä parhaalla mahdollisella hinnalla? Aluksi on hyvä miettiä, myytkö asuntosi itse vai annatko myynnin välittäjän tehtäväksi. Jos myyt itse, niin hanki arvio asuntosi todellisesta arvosta. Tämä tapahtuu helpoimmin niin, että katsot netistä saman kokoisten ja ikäisten asuntojen toteutuneet myyntihinnat. Toinen keino varmistaa oikea hinta, on pyytää hinta-arvio useammalta välittäjältä. Sitten otat hyvät kuvat asunnostasi ja myyntiin eri kanavien kautta. Oikein hinnoiteltu ja siisti asunto menee varmasti kaupaksi. Jos päätät laittaa asunnon myyntiin asuntovälittäjän kautta, pyydä tarjous ja hinta-arvio useammalta eri välittäjältä. Heiltä saat myös parhaan tiedon siitä, onko nyt hyvä aika suunnitella asunnon myyntiä tai laittaa asunto myyntiin. Hinta-arvioita saadessasi ota kuitenkin huomioon se, että välittäjät saattavat antaa asunnollesi liian korkean hinta-arvion, koska haluavat saada asuntosi myyntiin. Myyntihintaa ei kannata asettaa liian korkeaksi, koska se karkottaa ostajat ja hinnan laskeminen voi antaa huonon kuvan ja pilata asuntokauppasi.

Myynnin jälkeen

Asunnon myynnin jälkeen onkin hyvä aika alkaa suunnittelemaan muuttoa. Kodin huoneet ja tavarat kannattaa käydä huolella läpi ja päättää, mitkä tuotteet haluat viedä uuteen tulevaan kotiisi ja mitkä puolestaan myyt, annat tai heität pois. Mitä huolellisemmin teet tämän vaiheen, sitä helpompaa muuttaminen on ja sen mukavampaa on sitten aikanaan alkaa laittamaan uutta kotia. Vie turhat tavarat kirpputorille hyvissä ajoin ennen muuttoa sekä lahjoitettavat tavarat saajilleen. Rikkinäiset ja muut turhat tavarat kannattaa heittää suosiolla pois. Silloin muuttaessa mukaan lähtee vain ne tarpeellisimmat ja mieluisimmat tavarat ja kalusteet. Pakkaa muutossa mukaan tulevat tavarat huolella ja kirjoita laatikoihin mitä ne sisältävät sekä mihin huoneeseen laatikko uudessa kodissa tulee. Tästä on paljon apua siinä vaiheessa, kun tavaroita kannetaan uuteen kotiin sisälle.

Muutto

Muutto

Miten muutto hoituisi sujuvimmin? Muutto sujuvasti hoituu itse tekemällä niin, että varmistat muuton ajaksi käyttöösi joko peräkärryn tai pakettiauton. Tavaroiden kuljetus paikasta toiseen on silloin helppoa, kun saat kantaa tavarat suoraan kärryyn tai pakettiautoon. Sitten vain perillä laatikot ja huonekalut kannetaan siihen huoneeseen, johon ne on merkitty vietäviksi. Muuton voi hoitaa vielä sujuvammin ja helpommin palkkaamalla muuttamiseen erikoistunut yritys hoitamaan muuton. He tuovat parhaassa tapauksessa myös muuttolaatikot pakkausta varten ja kuljettavat kaikki tavarasi uuteen kotiisi. Tällöin sinä voit keskittyä suunnittelemaan uuden kodin järjestystä. Muuton viimeinen vaihe on vanhan kodin siivoaminen, kun kaikki tavarat on viety pois. Asunto on fiksua jättää erittäin siistiin kuntoon. Antaahan siisteys asunnon uudelle omistajalle mukavan alun ja hyvän kuvan sinusta. Helpoimmalla pääset tässäkin, jos palkkaat siivousfirman hoitamaan loppusiivouksen.

Back to top