2020 modernit sisustusideat asuntoon

Vuoden 2020 sisustusideat ovat rohkeita, iloisia ja moderneja. Nyt on lupa hassutella ja kokeilla aivan uusia ratkaisuja!

Värikkyys tuo iloa elämään

Vitivalkoiset kodit ovat hallinneet sisustusblogeja ja sisustuslehtiä jo pitkään. Vuonna 2020 valkoisuus sää väistyä rohkeiden ja iloisten värien tieltä! Värikkäät tekstiilit ovat olleet muodissa jo jonkun aikaa. Sisustukseen on lisätty pastellivärejä esimerkiksi sohvatyynyjen muodossa, mutta nyt ovat muotia myös vahvat värit, joita ripotellaan ympäriinsä. Voidaan sanoa, että 1970-luku on tehnyt paluun! Keltaista, vihreää, punaista ja sinistä saa käyttää ihan luvan kanssa. Myös 70-luvun design, eli pyöreät muodot ja kaarevat linjat, ovat taas pinnalla. Ovikaaret ovat hyvä esimerkki juuri nyt suosituista uusvanhoista ratkaisuista. Harkittu hysteria on muotia! Jos et halua maalata seiniä tai vaihtaa keittiön välitilan laattoja, vaihda ainakin verhot ja pöytäliina. Voisiko sohvan tai nojatuolinkin verhoilla uudestaan? Miten olisi uusi, näyttävä päiväpeitto?

Lapsenomaiset ilot

Erään mielenterveyden ammattilaisen kerrotaan sanoneen, että todellinen onni ei löydy meditoimalla tai etsimällä elämän tarkoitusta, vaan pitämällä kiinni lapsenomaisista iloista. Aina ei tarvitse olla asiallinen, vaan toisinaan saa lapsettaa. Lapsettaminen voi näkyä leikkimisenä (koska olet viimeksi ollut piilosilla?) tai vaikkapa lapsellisilla sisustusratkaisuilla. Vuonna 2020 on muotia irrotella ja käyttää mielikuvitusta, myös asuntoa sisustaessa. Eläinkuviot, villit printit, pörrötyynyt, pehmolelut ja hassut patsaat tuovat hauskuutta sisustukseen. Värien ei tarvitse olla valittu sävy sävyyn, eikä kuvioiden tarvitse olla toisiaan tukevia. Kun sekoitat erilaisia värejä, pintoja, materiaaleja ja muotoja, saat aikaan erittäin mielenkiintoisen ilmeen. Jos jokin ratkaisu ei miellytäkään, kokeile uutta yhdistelmää – pilke silmäkulmassa ja prosessista nauttien!

Luonnollisuus on toinen kasvava trendi

Iloisuuden ja leikkimielisyyden lisäksi toinen iso sisustustrendi vuonna 2020 on luonnollisuus. Luonnonmukaisten materiaalien ja ratkaisujen uskotaan vain lisääntyvän asuntojen sisustuksessa. Isot ikkunat ovat hyvin suosittuja: näin sisätiloihin saadaan kaunista ja pehmeää luonnonvaloa. Ikkunoista voi ihailla luontoa, ja maisemahan on eri vuodenaikoina hieman erilainen, joten näkymiin tuskin kyllästyy.

LED strip

Syysiltoina ja talvipäivinä lisävaloa saadaan kynttilöistä. Hanki myös LED-nauha sisustuskäyttöön – sillä voit tuoda esiin vaikkapa kaunista vuolukivitakkaa, upeaa hirsiseinää tai kaunista maalausta. LED-valot sopivat myös korostamaan huonekasveja ja tukemaan niiden kasvua. Huonekasvut ovat todella muodikkaita, minkä lisäksi ne puhdistavat ilmaa ja lisäävät tilan viihtyisyyttä. Peikonlehti, kultaköynnös ja anopinkieli ovat helppoja ja kauniita huonekasveja, mitkä sopivat kaikenlaisiin sisustuksiin.

Luonnollisuus tarkoittaa myös luonnonmukaisia materiaaleja. Parketti on kotoisampi lattiamateriaali kuin muovimatto, ja juuttimatot ovat juuri nyt hyvin suosittuja. Huonekalut ovat vuonna 2020 rottinkisia, bambuisia tai umpipuisia. Puu on suosittua myös seinä- ja kattopinnoissa. Puu on ekologinen ja kestävä materiaali. Tekstiileissä korostuu villa ja pellava, mitkä ovat niin ikään kestäviä ja ekologia vaihtoehtoja. Vaikka tyyli olisi maanläheinen, voit silti leikitellä väreillä. Puupintojen kanssa toimii esimerkiksi sahraminkeltainen.

Nosta muistot esille

Itselle tärkeät tavarat tekevät asunnosta kodin isolla k-kirjaimella. Sinulla on varmasti rakkaita valokuvia, perinnöksi saatuja tauluja, lapsen tekemiä maalauksia tai kuivattuja kukkia. Ehkä haluat kehystää seinille itsellesi tärkeitä voimalauseita tai mottoja? Kaikki tällaiset sopivat persoonalliseen sisustukseen, ja tuovat sinulle hyvän mielen aina, kun niitä katsot.

Myös vanhat huonekalut ovat nyt arvossaan. Umpipuiset vaatekaapit, senkit ja lipastot ovat kauniimpia kuin lastulevyhuonekalut – ja tietenkin kestäviä. Jos perintöhuonekalusi ovat päässeet kulumaan, ne voidaan entisöidä. Uusi verhoilukangas tai vaha tekee ihmeitä. Ennen vanhaan tehtiin laadukkaita huonekaluja, joiden oli tarkoitus kestää sukupolvelta toiselle. Jos et ole perinyt vanhoja kalusteita, voi niitä etsiä antiikkiliikkeistä.

Aistiystävällisyys ja eettisyys

Earth friendly

Ekologisuus tarkoittaa esimerkiksi luonnonmukaisia ja ympäristöystävällisiä materiaaleja. Myös ylijäämämateriaalien hyödyntäminen, kierrätysmateriaalien käyttö ja vanhojen esineiden tuunaaminen on nyt muodikasta. Ekologisuuden lisäksi moderni sisustaja painottaa myös tuotteen eettisyyttä. Onko tuote valmistettu vastuullisesti? Onko mahdollista tukea kotimaista käsityötä ja suomalaista yrittäjyyttä valitsemalla Suomessa valmistettuja tuotteita?

Väri-ilottelun ja rohkeiden yhdistelmien rinnalla on tällä hetkellä myös toinen, hieman erilainen trendi. Vuonna 2020 on muodikasta sisustaa aistiystävällisesti, eli luoda mahdollisimman rauhallinen ja levollinen tunnelma. Tämä saavutetaan miellyttävällä akustiikalla, himmennettävällä valaistuksella, ihoystävällisillä tekstiileillä, puhtaalla sisäilmalla ja orgaanisilla muodoilla.

Back to top